A mozgási sztereotípiák javítása

Minden egyes személy esetében megpróbáljuk javítani a mozgásmintákat a mindennapi mozgás során, például az alapvető mozgásformák (járás, futás stb.) vagy az ülőmunka, illetve a teheremelés és teherhordás során. Az ügyfeleket megtanítjuk a helyes testtartás alapelveire, és a rossz testtartás esetén korrekciókat hajtunk végre. Az alapvető mozgásminták elvégzése megelőzésre szolgál, és megszünteti a krónikus mozgásszervi fájdalmakat.

A stabilitás és mobilitás javítása

A jobb stabilitás és mobilitás általános javulást eredményez az egyes ízületi szegmensekben. Hipermobilitás esetén a stabilizálás, hipomobilitás esetén pedig éppen ellenkezőleg, a mobilitás javítása a megfelelő. Ez természetesen az egyéntől, az ízületek csatlakozásától, a mozgás típusától és a megcélzott tevékenységtől függ.

Kondíció javítása

Az olyan fitneszképességek, mint a gyorsaság, az erő és az állóképesség javítása része az edzési folyamatnak, amely már egy átfogó rehabilitáció után is alkalmas. Elsősorban az aktív embereket és sportolókat érinti, amikor sportteljesítményüket kell javítaniuk.

HSS tevékenység (mélystabilizációs rendszer)

A jól kidolgozott HSS szilárd alapot képez testünk minden mozdulatához. A test mélyén elhelyezkedő izmokból áll, amelyeket nem lehet elszigetelten kezelni. Gyakran a tudatunk nélkül kerülnek bevetésre olyan helyzetekben, ahol ellensúlyozzák egyensúlyvesztésünket.

Csoportos torna

A csoportos gyakorlatok alkalmasak betegeink számára, vagy azok számára, akik szívesebben mozognak kis csoportban. Egy csoport maximum 5 páciensből áll, ami biztosítja az egyéni megközelítést.

Diagnosztika

A Functional Movement Screen (FMS™) a FUNKCIONÁLIS MOZGÁSRENDSZEREK néven ismert modern edzésfilozófia eredménye. Ez a filozófia megalapozott tudományos kutatáson, több éves beállítódáson és fejlesztésen alapul. Alapját 7 funkcionális mozgásteszt képezi, amelyek eredményeit osztályozzák és pontosan pontozzák, majd célzott és pontos korrekciós kompenzációs gyakorlatokat terveznek az ügyfél számára. A precíz pontozásnak köszönhetően egy megismételt teszt után azonnal megismerhető a kívánt állapot javulásának eredménye.
Az FMS azonnal azonosítja az izmok egyensúlyhiányából és a test aszimmetriájából adódó funkcionális korlátozásokat. Ezek olyan problémák, amelyek csökkenthetik a funkcionális edzés, a testformálás, az egyensúlytalanságok korrekciójának hatását, és a legtöbb esetben előbb-utóbb egészségügyi problémákhoz és sérülésekhez vezetnek. Természetesen mindez a hatékonyabb és komplexebb mozgáshoz, valamint a fenntartható teljesítményjavuláshoz kapcsolódik.
Ez az értékelési rendszer közvetlenül kapcsolódik a legelőnyösebb korrekciós kompenzációs gyakorlatok és kezelési tervek későbbi kiválasztásához, amelyek alaposan és mechanikusan felújítják a megfelelő mozgásmintákat.

Masszázs

Klinikánkon a masszázs legtöbb fajtáját végezzük (klasszikus, sport, szalagmasszázs, reflexológia stb.). Leggyakrabban masszőrünk a lágy technikákat és a reflexológiát kombinálja a klasszikus masszázs gyengéd elemeivel. Ez egy olyan masszázs, amely a test fájdalmas pontjaira és feszült pontjaira irányul, amelyek gyakran okoznak a vállba, karokba, nyakba vagy fejbe sugárzó fájdalmat. Alapvető fontosságú a kezdeti diagnózis, amelynek során megállapítjuk az általános testtartást, a gerinc görbületét és a medence magasságát, hogy könnyebben és pontosabban megtaláljuk a fájdalmas és merev pontokat. Az erőteljes nyomásoldást és a kellemes relaxációs (facilitációs) simításokat kombináljuk. A masszázst mindig a kliensre szabjuk, hogy mindenki a saját maga igényeihez igazodjon.

Jelentkezzen fel hírlevelünkre
Értesüljön elsőként a hírekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma.