Egyéni fizioterápia

A rehabilitációs tervről az alapvető betegség elemzése alapján döntünk. Általában a helytelen mozgássztereotípiák korrekciójára összpontosít az izmok szabad mozgásának felismerésével és a mozgástartomány növelésével. Ehhez olyan technikákat használunk, mint a Freeman, Vojta, Spiraldynamic, SM rendszer, Pilates, Mc Kenzie, stb.

Manuális technikák

Fascia, bőr, bőr alatti szövetek, hegek, triggerpontok kezelése.

Mélységi oszcilláció

A mélységi oszcillációt elsősorban a poszttraumás és posztoperatív ödéma (duzzanat) és a vérömlenyek csökkentésére használják, lazábbá és kevésbé fájdalmassá téve az alkalmazás helyét. A sebek és hegek gyógyulási folyamatát is felgyorsítja. Ennek a fizikai módszernek nagy előnye, hogy az emberi testnek azon a területén is alkalmazható, ahol az oszteoszintetikus (fém) anyag található, azaz teljes ízületi pótlásoknál is.

Ultrahangos kezelés

Az ultrahangos kezelés az elektroterápiás kezelések közé tartozik, és a hőterápia (hőkezelés) egy speciális típusa, amely segít enyhíteni bizonyos típusú akut vagy krónikus fájdalmakat.
A terapeuták már több mint 50 éve használják az ultrahangot lágyrészsérülések kezelésére. Az ultrahangterápia a nagyfrekvenciás hanghullámok (pl. 800 000 Hz és 2 400 000 Hz és ezek keveréke) mechanikai tulajdonságait használja az izomgörcsök enyhítésére, az izmokban lévő úgynevezett triggerpontok (TrP = kiváltó pontok) eltávolítására, az izmok ellazítására és felmelegítésére, a fájdalom, a gyulladás megszüntetésére és általában a gyógyulás elősegítésére. Az ultrahangos kezelés előnyei közé tartozik, hogy fájdalommentes, nagyobb területet képes kezelni, és a készüléktől függően akár 4 cm mélységig képes behatolni a szövetekbe.

Elektroterápia

Az elektroterápia a fizikoterápia egy olyan formája, amely az elektromosság különböző formáinak terápiás hatását használja. Az elektroterápia elve az idegek és izmok stimulálása különböző frekvenciájú és hullámformájú váltakozó elektromos árammal, egyenárammal és különböző alakú impulzusokkal. A rendszer alkalmas különböző neurológiai, ortopédiai, belgyógyászati és egyéb betegségek kezelésére, amelyeket fájdalom és fokozott vagy csökkent izomfeszültség kísér. Elősegíti a szövetekben zajló élettani folyamatokat, lebontja a fájdalmat, befolyásolja a vérkeringést és az anyagcserét, ellazítja vagy stimulálja az izmokat és enyhíti a duzzanatokat. Az alacsony frekvenciájú impulzusok alapvető irritáló hatása az izom motoros irritációjában nyilvánul meg. Az ingerület hatására hiperémia (véráramlás) alakul ki, és a fájdalomcsillapító és reflexhatás is jelentős.

Lágy és mobilizációs technikák

PIR, trakció, ízületi, gerinc- és végtagmobilizációk

Jelentkezzen fel hírlevelünkre
Értesüljön elsőként a hírekről. Iratkozzon fel hírlevelünkre még ma.